Å blogge eller å ikke blogge…

Hei!

Jeg har hatt meg en lengre pause i bloggingen rett og slett fordi jeg skiftet jobb. Fra å jobbe turnus med både fri og ettermiddagsvakter til fulle dager fra «nine to five», ble blogging det første som måtte nedprioriteres.

IMG_1398

Jeg mistet også litt av «bloggegleden» rett og slett.  Dettet har jo vært en interiør-inspirasjonsblogg stort sett, og da er det ikke særlig inspirerende å ikke ha ideer og fine bilder å dele. Det ble også alt for mye reklame-mas for å være ærlig. Da jeg begynte å blogge var det aldri min tanke å tjene penger på bloggen. Jeg ville dele inspirasjon, jeg fikk mange venner innen bloggverden og hadde det gøy med bloggingen. Men etterhvert som bloggen utviklet seg ble det flere og flere mailer med spørsmål om reklame. Jeg har alltid vært kresen med hva jeg reklamerer på, det skulle være noe jeg liker selv (og som helst er lokalt). Å ha litt integritet mener jeg er viktig som blogger, og det har jeg alltid vært bevisst på. Når det er venner eller bekjente som har bedt meg teste ting og gjerne dele på bloggen så har jeg gjort det med gleder, men den sinnsyke utviklingen blogging har hatt med tanke på reklame og å tjene mest mulig penger er ikke for meg. Selv om jeg forstår at for mange er det lett  bli revet med. Men blogg er så mye mer enn reklame for barberhøvler! Selv om media ser ut til å tro at blogging = rosablogging og millioninntekt. Det finnes blogger i utrolig mange kategorier, fra bedriftsblogger til sykehuseblogger, og jeg vet blogging faktisk brukes til veldig mye bra (da snakker jeg ikke om noen av de bloggerne som skriker høyest med disse «clickbait» overskriftene sine).

Jeg kunne ha valgt å kjøre fullt, satse på bloggingen og sikkert tjent greit med penger på det. Men det gav meg ikke noe. Det stadige presset om lesere, klikk og reklame. Å måtte eksponere seg selv, stadig ta bilder…perfekte bilder.. det tok mye mer tid enn jeg trodde nå når jeg har hatt en pause. Men jeg liker å jobbe sammen med andre mennesker. Ha en jobb som gir meg noe, der jeg kan gjøre en forskjell for andre. Ikke ved å anbefale produkter  «du bare må ha!» presentert i et perfekt bilde, for det finnes det nok av bloggere som kan gjøre. Jeg ønsker å ta bloggen tilbake til start der jeg delte for å inspirere, og kun det. 🙂

Jeg har fått masse, masse god erfaring om sosiale medier gjennom «bloggkarrieren» min som jeg faktisk kan bruke videre i den nye jobben. Og det er jeg veldig glad for! Jeg har fått utrolig mange spennende og kjekke oppdrag via blogg, blitt kjent med en haug fantastiske mennesker og fått mange erfaringer som jeg aldri hadde fått om jeg ikke blogget. Jeg har vært på Vixen blog awards som finalist, jeg har fått være programleder i lokal-tv, hatt foredrag, vært i media, levert saker til magaziner og aviser, jobbet med markedsføring i sosiale medier og mye mye mer. Det tar jeg med meg videre, men fra nå av blir det reklamefritt på denne bloggen. Skriver jeg om produkter eller anbefaler noe er det ikke for å reklamere, men for å tipse om ting jeg faktisk har erfart selv uten å fått i posten. Jeg kommer nok ikke til  å blogge så ofte, men har en plan om å ha 2 innlegg i uken fremover. Så får vi se hvor veien går videre. 🙂

 

Ha en fin kveld! 🙂

 

 


2 kommentarer om “Å blogge eller å ikke blogge…

 1. Hei fine Silje!

  Vet du, nå ble jeg skikkelig, skikkelig glad! 🙂
  Jeg har savnet deg i bloggverdenen og ofte lurt på hvorfor du ble borte. Skjønner jo hvorfor nå.
  Og jeg ble om mulig enda mer glad da jeg leste at du skulle slutte med reklame. For jeg syntes det ble litt «too much», selv om jeg skjønner at det er gøy og lett å la seg rive med.
  Men jeg savnet DEG og dine fine, hverdagslige og inspirerende innlegg, det var jo det som var grunnen til at jeg leste bloggen din:-)
  Så nå gleder jeg meg til fortsettelsen, og del gjerne mer fra din hverdag, uten tanke på at det må være så forbanna (sorry språket ;-)) perfekt. Du er perfekt nok i deg selv!

  Stor klem fra meg 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s